Lato 2022
Wiosna 2022
Zima 2022

Nyingung khalak
Ryż Basmati z tybetańskim curry, kurczakiem, piklami tybetańskimi, dalem i szpinakiem
Zdjęcia: Małgorzata Bodnar
Wiosna 2021
Jesień 2020

Nyingung Khalak
Świąteczna wersja codziennego tybetańskiego obiadu: ryż z dalem (zupo-sosem z 3 rodzajów soczewic) u nas wzbogacona o kilka innych mini potraw
Zdjęcia: Patryk Przybysz
Lato 2019

Nyingung khalak
Lunch tybetański sporządzony z ryżu, do którego wlewamy dal z zielonej i czarnej soczewicy i jemy z curry, wyśmienitymi piklami przyprawionymi kozieradką oraz innymi dodatkami warzywnymi.

Mango lassi
Orzeźwiający i kremowy koktajl na bazie gęstego jogurtu o wspaniałym smaku owocu mango z delikatną nutką zapachu wanilii.

Khabsai
Smażone ciastka tybetańskie przypominające nasze faworki. Można je jeść na słodko – z miodem, ale dobrze smakują również w wersji wytrawnej z ostrym sosem.

Tingmo
Wielkopolskie pyzy na parze po tybetańsku – zawierają mąkę jęczmienną z pełnego przemiału stąd ich ciemny kolor. Do tego warzywa przyprawione orientalnymi dodatkami: anyżem gwiazdkowatym i pieprzem syczuańskim zwanym przez Tybetańczyków karma.

Bo cha
Tradycyjny napój tybetański przyrządzony z czarnej herbaty i mleka z dodatkiem masła i soli. Ponoć mali Tybetańczycy od tego napoju wolą tylko coca-colę.

Samosa
Trójkątne pierożki smakują i wyglądają inaczej niż w Indiach czy Nepalu – w naszej restauracji leżą a nie stoją i są nadziewane ziemniakami oraz warzywami.

Tybetańskie śniadanie
Płaski chleb tybetański lub parantha wypiekana na patelni z jajkami przyrządzonymi na życzenie klienta i sałatką ze świeżych lub duszonych warzyw z kubkiem herbaty lub kawy zapewni energię na cały dzień.

Thenthuk
Zupa jest specjalnością szefowej kuchni. Jest to wyborny bulion z warzyw w wersji wegańskiej lub mięsnej z łazankami na razowej mące jęczmiennej.